Lannistumattomat – Piilaakson suomalaiset yrittäjätarinat

kansiMinun ja Hanna Artmanin teos Lannistumattomat – Piilaakson suomalaiset yrittäjätarinat ilmestyi tänään! Löytyy kaupoista, kirjastoista ja e-kirjana. Kirjassa on 14 suomalaisen yrittäjän tarinat siitä, miten he päätyivät Piilaaksoon ja mitä he ovat täällä oppineet. Mukana ovat muun muassa Mårten Mickos, Mika Salmi, Sami Inkinen ja Ulla Engeström.

Jokainen Lannistumattomat-kirjaan tehty haastattelu inspiroi itseäni. Sami Inkisen periksiantamattomuus kannustaa päivittäin. (Kyllä, Sami on uusi voimaeläimeni!). Mårten Mickokselta ja Kai Bäckmanilta haluan omaksua auttamisen ja vastavuoroisuuden periaatteen. Ulla Engeströmiltä ja Mika Salmelta sain vahvistuksen sille, miten tärkeää on seurata omia intohimoja. Ne kantavat pisimmälle. Jani Penttinen on mielessäni, kun joudun epämukavuusalueelle – sinne kannattaa painella, koska siellä oppii eniten. Ari Tulla kannustaa, kun pitäisi esitellä uusi idea tuntemattomalle.

Lannistumattomuus on avain yrityksen menestykseen. Niin kuin Jori Lallo sen sanoo: yritys kuolee, kun sen omistaja luovuttaa.

Kirjaa tehdessä mietin, mitä Piilaakso itselleni merkitsee. Kartallahan sen nimistä paikkaa ei edes ole. Yleensä Piilaaksolla tarkoitetaan San Franciscon eteläpuolista laaksoa, jossa sijaitsevat Facebookin, Applen ja Googlen kaltaiset jättiyhtiöt. Vaikka käyn “Piilaakson” puolella korkeintaan kerran kuussa, tuntuu piilaaksolainen ajattelutapa ja ilmapiiri täällä San Franciscon kaupungissakin. Itselleni se tarkoittaa yrittämisen vapautta, optimismia, ennakkoluulottomuutta, avarakatseisuutta ja kannustavaa ympäristöä. Piilaaksolainen ja sanfranciscolainen tähyää jatkuvasti horisonttiin ja tulevaan, eikä vilkuile taakse menneeseen. Nämä ovat kliseitä, mutta totta.

Kirjan viralliset julkkarit ovat Helsingissä 17.11. Laita viestiä, jos haluat kutsun!

This entry was posted in Blog post and tagged , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Subscribe without commenting

  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230