Allt är bättre i Sverige

Niin, miksi kaikki onkaan niin paljon paremmin tuolla lahden takana? Enemmän tarroja lyhtypylväissä, hienompia spray-maalauksia, enemmän hauskoja vaatekauppoja, enemmän yllätyksiä kaduilla? Outoihin vaatemerkkeihin ja villeihin virityksiin törmää joka korttelissa. Yhden vaivaisen tunnin aikana näkee Södermalmilla yhtä paljon hauskan näköisiä tyyppejä kuin Helsingissä koko talvena. Helsingissä ainoa virkeä nuorison alakulttuuri näyttää edelleen olevan rastapäiden ja tulikeppimiesten mafia. Tukholmassa näkyy rasvarokkareita, pitkätukkarokkareita, kasarigootteja, poppareita.

Tiedän, luokittelu ei ole kivaa. Halusin vain demonstroida tukholmalaistyylien kirjoa. Tiedän senkin, että naapurimaan edustajat saattavat vaihtaa tyyliä kuin meikäläiset sukkia. Joo, ja tiedän, tyyli on vain pintaa. Kirjava katukuva on kuitenkin kivempi kuin harmaa massa. Rohkeutta ja väriä peliin, siskot ja veljet!

Kun kuljeksit Söderissä, tsekkaa ainakin:

Under, Tjärhovsgatan 19, pe 12-18, la-su 12-16, [email protected]
Kaikkea kivaa, lastenvaatteita, ite tehtyjä koruja, pikselitaidetta, vanhaa ja uutta.

Le Shop Stockholm, Nytorgsgatan 23B.
Villeyden huipentuma. Vieressä retromuovikauppa.

Jenny&Josefine, Södermannagatan 18, ma-pe 11-18.30, la 12-16, [email protected]
J&J:n omaa designia, muita merkkejä, second handia, kasaria.

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230