Poikkeus!

Ei ihan kaikki ole sittenkään paremmin Ruotsissa! (Kts. edellinen kirjoitus.) Tuli mieleeni yksi juttu, joka on muuten aika tärkeä juttu.

Meillä ei sentään ole vielä tuotteistettu kirppareita niin kuin Tukholmassa. Siellä alan veteraani taitaa olla Lisa Larsson ja perässä ovat tulleet jo hyväntekeväisyysorganisaatiot kuten kaupunkilähetyksen kirppistoiminta. Lisa ja Söderin eksklusiivi-kirppariliikkeet myyvät vain valikoitua second hand -kamaa. Ja hinnat ovat sen mukaiset. Kaupunkilähetyksen liikkeen konseptin ovat suunnitelleet kaksi heppua, jotka penkovat ja valikoivat työkseen pelastusarmeijan keskusvarastossa. Stadsmissionen-liikkeessä myydään myös kustomoituja kirppisvaatteita. Tekijöinä valikoidut, nuoret suunnittelijat.

Lisan liikkeen komppaaminen kuuluu tukholmalaisteinien rutiiniin siinä missä H&M. Tunnelma putiikissa voi olla toisinaan aika kiihkeä, kun teinit taistelevat harvinaisista aarteista. Kuka ehtii ensin! Hinnalla ei näytä olevan väliä. Lisan liike on kullanarvoinen myös kaikille tukholmalaisstylisteille. Sieltä saa kätevästi ja keskitetysti muotiin uudelleen kierrätetyt menneiden vuosikymmenten tyylit.

Ole siis onnellinen, kun teet euron vaateostoksia lemppikirpparillasi. Parhaat – runsaimmat ja halvimmat – kirppikset löytyvät luonnollisesti maakunnista. Omaa suosikkiani en kuitenkaan paljasta!

Lisa Larsson ja Stadsmissionen Second Hand löytyvät Söderin Bondegatanilta.

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230