Mikä lehti! Ruotsin Form.

A page from Form magazine

Hupskeikkaa, paras Tukholman tuliainen taisi sittenkin olla Form-designlehden irtonumero eikä Carin Westerin nilkkurit. Olen tavannut lehden joka jutun enkä voi kuin ihastella: kiinnostavia aiheita, uutta asiaa, kritiikkiä! Lehdessä on juttu Söderille avatusta uudesta delikompleksi Nytorgetista (juuri se mesta jollaisen me kaikki haluaisimme Helsinkiin), huonosti ja hyvin toimivista ruokailuvälineistä (miten karseeta onkaan syödä huonoilla kahveleilla), Design House Stockholmin tulevaisuuden suunnitelmista (7 omaa liikettä – miksei Design Forumillakin voisi olla?), ekoruokapakkausten designista ja Norjaan avatusta maisemahotellista (sinne ensi kesänä, pakko päästä!). Saan myös tietää, että Acne on laajentamassa huonekaluihin. Eniten hykerryttää kriittinen kirjoitus Arkitekturmuseetin näyttelystä. Ja lehti on tabloid-kokoa ja painettu sanomalehtipaperille. Kiitän.

Kuvassa oleva kansi on Formin uusimman numeron. Lehti ilmestyy kahden viikon välein.

Form on Svensk Formin jäsenlehti. Teollisuustaiteen liitto Ornamo julkaisi Muotoa 1980-2001. Image Kustannus jatkoi ja kaikki tietävät, miten kävi: Muoto kuoli. Muodon henkiinherättämisestä on puhuttu, mutta en tiedä missä mennään nyt? Olisiko jo aika oikeasti uudelle Muodolle, jossa design käsitetään niin laajasti kuin aika vaatii.

(Okei myönnetään. Olen ihastuksissani osin siksi, että luen juttuja ruotsiksi, lempparikielelläni. Ruotsi saa kaiken kuulostamaan niin… fantastiselta!)

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

3 Comments