Sotaista muotia

“Tänä keväänä aion hankkia lottapuvun!”, kertoi muotialalla työskentelevä keski-ikäinen nainen tänään. Lottapuku on hänen vastauksensa kevään militaristi-trendiin. Vau, sanon minä, ja hui, sanon myös! Kun viitisen vuotta sitten aloin käyttää Munsalan kansallispuvun mekkoa, mietin aika pitkään, onko homma ok. Liian isänmaallista? Suuttuuko joku? Munsala-mekon kauneus vei voiton ja käytän mekkoa edelleen kun sille päälle satun. Mutta lottapuku. Isoäitini pukuun en rohkenisi kajota. Siinä on niin paljon latausta ja tunnetta. Vai olisiko mummu ylpeä, jos ottaisin puvun käyttöön?

Lottapuku on muutenkin ajankohtainen. Antti Asplund teki siitä omat versionsa Suomen Pukutehtaalle. Charlottes by the Floodlights -mallisto esiteltiin viime viikonloppuna.

Oma vastaukseni militaristiunivormu-trendiin on Escadan villamekko, jonka löysin Uffilta. Poistin toppaukset ja lyhensin 20 senttiä. Tässä pikku vilautus!

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments