Kaikki Kaapelille!

Oletko vielä vailla trikoopötkylää? Tule Kaapelitehtaan Kierrätystehtaaseen ens viikonloppuna. Töölö Fashion Instituten saumurit surisevat la ja su klo 12-17 Merikaapelihallin parvella. Ota mukaan omia trikojämiä tai vanhoja trikoovaatteita saumurin ruoaksi tai valkkaa pötkyläpalaset TFI:n säkeistä.

Kaapelilla kaikkea muutakin kiinnostavaa, lue vaikka:

“Kierrätystehtaalla 25.-26.4. vanha muuttuu uudeksi

Kierrätystehdas 25.-26.4.2009 kokoaa Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin designyrityksiä, taidekouluja ja kierrätys- ja ympäristöjärjestöjä. Mukana on yli 50 näytteilleasettajaa. Tarjolla on paljon ohjelmaa koko perheelle: tee-se-itse-työpajoja, ilmainen Tavaratori, kierrätysdesignin Myyntitori, näytöksiä, näyttelyitä ja seminaareja. Kaapelilla on samaan aikaan myös Kestovaippayhdistyksen Lempeän lastenhoidon viikonloppu ja Hurjaruuthin Ruutia!-festivaali.

Tavaratori toimii “tuo tai vie” -periaatteella. Torille voi tuoda koko viikonlopun ajan käyttökelpoisia vaatteita, leluja, kirjoja ym. kodin tarvikkeita, ja mukaansa saa ottaa mitä haluaa. Tavara vaihtaa omistajaa ilman välikäsiä. Myyntitorilta löytyy kattava annos kierrätysdesignia: vaatteita, koruja, laukkuja ja käyttöesineitä. Mukana ovat mm. Ipanajamit, GlobeHope, OutsaPop Trashion sekä kierrätyshuonekaluja valmistava Kiertokulku ja led-valokirjamia tekevä Character.

Tee-se-itse-työpajoissa voi kokeilla romuveistosten ja teatterinukkejen tekoa tai askarrella äitienpäivälahjaksi korun. Ompelusta innostuneet pääsevät luomaan lempivaatteitaan kierrätysmateriaalista. Työpajoja järjestävät mm. Taideteollinen korkeakoulu, Teatterimuseo, Defenderin Ompeluseurat, Seccoshop ja Töölö Fashion Instituten Saumuriralli. Kaapelitehtaalle kannattaa tulla polkupyörällä, jonka voi samalla laittaa kevätkuntoon Fillaripajassa.

Kaapelin Pannuhallissa on samaan aikaan Kestovaippayhdistyksen Lempeän lastenhoidon viikonloppu. Kaapelitehtaalla on myös paljon kulttuuriohjelmaa viikonlopun aikana. Tanssiteatteri Hurjaruuthin Ruutia!-festivaalin ohjelmassa on mm. Tanssiteatteri Minimin Jätekukko. Zodiakin näyttämöllä nähdään Katarina McAlesterin uutuusteos Leikkinä lumeen valtakunta. Teatterimuseossa on esillä Näkymätön käsi – suomalaista nukketeatteria ja Valokuvataiteen museossa Tilan jännitteet ja Asfalttipuutarhat -näyttelyt.

Kierrätystehdas järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2008, jolloin koko perheen ilmaistapahtuma keräsi Merikaapelihalliin yli 4000 kävijää. Tänä vuonna Kierrätystehdas järjestetään osana valtakunnallista Nuukusviikkoa, jonka teemana on kulutuselektroniikan ympäristövaikutukset.”

Kierrätystehdas 25.-26.4.2009
Avoinna la-su klo 10-17
Kaapelitehdas, Merikaapelihalli
Tallberginkatu 1, Helsinki
Ovet M1-M4
Vapaa pääsy

Ps. Perjantain Vihreässä Langassa juttu Töölö Fashion Institutesta!

This entry was posted in Blog post and tagged . Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230