Vetoomus toppahaalareiden käytön rajaamisesta ratasikäisiin ja sitä nuorempiin lapsiin

Hei sinä isä tai äiti. Armahda lastasi toppahaalarivankeudelta. Mikään ei raasta sydäntäni niin kuin ekaluokkalaisen kokoinen ja oloinen lapsukainen puettuna toppahaalariin.

Toppahaalari on vauvojen ja taaperoiden (ja laskettelurinteiden vaatepukine). Kun lapsi ei enää kulje rataskyydissä, hän ansaitsee kunnon vaatteet. Ota lapsi pois haalarista ja anna hänelle irtotakki.

Liian pitkään jatkettu haalaripakko aiheuttaa lapselle vakavia traumoja, joita on myöhemmin turha yrittää paikkailla. Olen nähnyt lastenvaateliikkeen ikkunassa niin jättimäisiä haalareita, että olisin itsekin mahtunut niihin. Sydämeni itki verta sen lapsen puolesta, joka niihin jonain päivänä joutuu vankeutumaan.

Kuralaatikot ja pihaleikit erikseen, sinne voi vaikka äitikin rymytä kokohaalarissa.

Tunnustan, että kuljin vielä ekalla luokalla toppakankaasta ommelluissa henkselihousuissa. Mutta ne olikin äidin tekemät, tummanruskeat, kukallisella vakosametilla koristellut (kukallisen vakosametin jälkeen ihanampaa oli vain japanilaistyyliset tikkitakit duffelinapeilla) ja mulla oli hupullinen takki samaa sarjaa. Ei jäänyt traumoja.

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230