Uusi idolini: Stefan Bremer

Stefan Bremer

Jaana, sarjasta Helsinki by night. Helsinki 1982.

Stefan Bremer

Huuto, sarjasta Yön hahmot. Helsinki 1978.

Vaatteet on mun aatteet -seminaarin parasta antia oli Stefan Bremer. Bremer on paitsi mahtikuvaaja, myös hauska esiintyjä. Turinoitaan olisi voinut kuunnella useammankin tunnin.

Bremer alkoi 70-luvun lopulla kuvata Helsingin yöelämää ja nuorison alakulttuureja. Ensin kohteena olivat steissillä kukkoilevat diinarit eli fiftarit, sitten punkkarit, uusromantikot, mustahuulet ja narsistit.

“Ihmiset pukeutuivat näyttävästi ja seurasivat tarkkaan, mitä Lontoon ja Berliinin dekadenssi tuotti. He olivat hyvin kriittisiä ja itsetietoisia. Lorvailin klubeilla yö yön jälkeen, sillä kuvaamalla pystyin tyydyttämään myös omaa kanssakäymisen kaipuutani. En ole ikinä ollut mikään ulkopuolinen tarkkailija, joka varastaisi kamerallaan toisten yksityisyyttä. Minkä kuvaan, sen elän”, Bremer kertoo 80-luvun klubiskenestä.

Parasta ihmisten kuvaamisessa on Bremerin mukaan ollut se, miten monista kuvatuista on ajan mittaan tullut hyviä kavereita ja ystäviä. Samat sanat. Ilman HEL LOOKSia Facebookini olisi aika hiton tylsä. Kiitos kaverit!

Mutta mistä saisin käsiini Bremerin Helsinki by Night -kirjan?

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments