Puhetta muodista

Tällä viikolla puhutaan muodista. Tänään illalla kello kuusi on Kaapelitehtaalla Fashion Talks. Aiheena on “muotialan pienyrittäjän toiveet, tarpeet ja mahdollisuudet”. Puhumassa mm. Tiia Vanhatapio ja Lustwearin Hammi Mettinen. Hassua, että keskustelun moderaattorin nimeä ei ole vielä kerrottu. Vetäjän mukana kun keskustelu joko hiipuu, junnaa tai leiskuu! Sekin on vähän outoa, että keskustelutilaisuuteen pitäisi maksaa 5 euron pääsymaksu. (Luulen, että sen voi kiertää rekisteröitymällä Helsinki Design Weekin sivuilla. Vink vink.)

Odotan innolla ja kiinnostuksella keskustelun tuloksia. Jos kerrottavaa ilmenee, raportoin täällä.

Puheen pajatus jatkuu lauantaina Uudella ylioppilastalolla Choruksen järjestämässä Vaattet on mun aatteet -seminaarissa. Aiheena alakulttuurien pukeutuminen. Sinnekin menen nöyränä kuunteluoppilaana. Ohjelmassa on puheen lisäksi open stage -muotinäytös (kuka vaan saa sitten vissiin steppailla catwalkille?) ja äänestys Suomen tyylikkäimmästä muusikosta. (Äänestän Johannes Rojolaa, tietty! Ja Jesseä!) Tämä lysti on ilmaista ja illalla seminaari muuttuu bileiksi!

Edit 19.9. Raporttia Kaapelilta: Keskustelua vetivät fashionFINLAND.comin Heini Lehtinen ja designviikon tuottaja Kari Korkman. Poistuin paikalta aikamoisen synkissä tunnelmissa. Niin vaikealta ja toivottomalta kuulosti muodin pienyrittäjän ura Suomessa. (Ylläri pylläri.) Keskustelu junnasi pitkälti samoja ratoja kuin muinaiset muotikeskustelut Korjaamolla: rahaa ei ole, verkostoitua pitää, työllistäväksi yritykseksi on hiton vaikea kasvaa. Toivottavasti seuraavassa Fashion Talksissa uskalletaan puhua myös siitä, mikä on mun mielestä kaikkein oleellisinta: Tekeekö kukaan Suomessa niin hyviä ja sellaisia juttuja, että niistä oltaisiin muuallakin valmiita maksamaan? Onko suomimerkeistä maailmanvalloittajiksi? Was sagst du?

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230