Nu rave -taidetta

Jenni Hiltunen

Itse kullakin on ollut viime aikoina kieli keskellä suuta, kun on pitänyt määritellä, mitä kummaa se nu rave nyt oikein tarkoittaakaan. No, sanon nyt, että nu rave on tyylisuunta, joka näkyy yhtä hyvin taiteessa kuin vaatteissa ja musiikissakin.

Viiskulman Huuto-galleriassa on sunnuntaihin asti esillä Jenni Hiltusen Neoclassic-näyttely. Hopi hop! Hiltusen maalauksissa on samaa neonia, psykedeliaa ja aiheiden miksausta kuin Cassette Playan trikoissa tai Fag You -klubilla.

Marianna Uutisen näyttely Taidehallissa sen sijaan meni jo, sori pojat. Näyttely oli ihana yllätys. Olen aina tykännyt Uutisen pursotus-, glitter- ja muovikalvomaalauksista. Yllätyksekseni tykästyin myös Uutisen litteisiin telamaalauksiin, jotka kuvissa näyttävät jotenkin liian simppeleiltä ja yksioikoisilta. Livenä iso koko ja räikyvät värit sen sijaan rokkasivat kympillä! Isoin ylläri oli 24h-maalaus, joka koulureppuineen oli ehtaa 90-luvun old school ravea.

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments