Väärinymmärretty neulenero

Alexander SeraphimAlexander Seraphim

Viime joulukuussa sain mielenkiintoista sähköpostia. Itseoppinut venäläinen neulesuunnittelija Alexander Seraphim otti yhteyttä. Viestin liitteenä oli kuvia Seraphimin käsittämättömistä ja huimista neulepläjäyksistä: kansallisromanttisia, kalevala-henkisiä fantasiamaisemia, hupsuja eläinoliota kiipeilemässä ylös alas neuletakkeja, jättimäisiä Uralin lintuja, helmoissa tupsuja ja palloja.

Osaan ihastuin heti, osasta en tiennyt mitä sanoa. (Verkkopitsivirkkaukset esimerkiksi olivat minulle jo liikaa.) Niistä huolimatta tajusin tavanneeni Neron.

Seraphimin seuraavassa viestissä kävi selväksi, että tämä Nero on väärinymmärretty. Seraphim on toistuvasti yrittänyt ottaa yhteyttä länsimaisiin muotitaloihin saadakseen työtä lännestä. Ensimmäinen vastaus on aina silkkaa hehkutusta ja suitsutusta. Mutta kun Seraphimin kotimaa ja kansallisuus tulee ilmi, kirjeenvaihto äkkiä lakkaa, voikertaa Seraphim. Venäläisyys on muotitaloille punainen vaate, hän väittää.

Seraphim uskoo, että me suomalaiset emme ole niin russo-fobisia ja että siksi esimerkiksi minä voisin auttaa häntä saamaan jalansijaa länsimaissa. (Monet ovat suomalaisten russo-fobiasta kyllä eri mieltä, viimeksi Tommy Lindgren Hesarin kulttuurisivujen kolumnissaan.) Koska Seraphimin neuleet ovat mielestäni kerrassaan nerokkaita, vähin mitä voin tehdä, on näyttää sinulle suosikkini Seraphimin mallistosta. Ne ovat tuossa yllä.

Jos haluat viitan tai huivin omaksesi, Alexander voi tehdä sinulle sellaisen. Käsin tehty neule maksaa 300-500 euroa ja valmista tulee kuukaudessa, arvioi idän Neulenero.

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.

3 Comments