Terveisiä New Yorkista

The Horrors soitti post-punkia maailman kireimmissä farkuissa, tukat takussa ja kajalit silmillä.

The Rapture ei oo enää pop. Niin kuin The Knife, jonka keikasta kaikki vouhottivat kuola valuen. The Rapture ei ole in, vaikka laulaja Luke Jenner oli pukeutunut Jeremy Scottin t-paitaan. Jeremy Scott on muuten parasta, mitä on jenkkilästä vähään aikaan pukannut. Sikäli käsittämätöntä, ettei sen vaatteita saa juuri mistään koko New Yorkin kaupungista.

The Rapture ei ole in, koska niiden keikalla ei ollut yhtään valokuvaajaa ja keikkayleisö oli kuin suoraan Tavastian tiistai-illasta. The Knifen keikalle taas oli kokoontunut koko kaupungin hipster-kerma.

Newyorkilaiset tykkää kirkkaan keskisinisistä farkuista, erityisesti Levi’s viisnollaykkösistä, lippalakeista, harmaasta collegekankaasta ja valkoisista juoksulenkkareista. Newyorkilaisilla on myös omituinen taipumus ostaa aina numeroa liian iso takki. Myös farkut ovat heillä monesti kovin väljät.

Muita newyorkilaisunivormuja ovat hiphoppareiden lökölookit, joggingasusteet ja bisnespuvut.

Hipstereillä muotia on vanhat nahkarotsit, sekaiset hiukset, saappaat farkunpuntin päällä, musta, pillit ja rillit. Yllättävää eli ei.

Newyorkilaisnaiset pitävät siisteistä, sileistä ja isoista prom-kampauksista. Vaikka tyyli olisi muuten vitsikäs, tukkalaite on jäykkä kuin Täydellisten naisten Breellä.

Tyylikkäimpiä newyorkilaisia ovat kaupungissa asuvat ulkomaalaiset. Japanilaiset, ruotsalaiset ja islantilaiset. Kaikki erottaa jo kaukaa. Tyylikkäin yksittäinen henkilö oli raidallisiin trikoisiin ja kirjavaan ysäripusakkaan pukeutunut hiippari. Viikon aikana näin hänet kahdesti. Kaljupää poseerasi tottuneesti kameralle, vieressä typerät teinit ilkkuivat.

Inspiroivinta oli American Apparelin trikoohaalarit ja bodyt (ui-jui!), sikahalvat kirjakaupat ja niiden pölyiset muotihyllyt, kansantaiteen museo MoMan vieressä, Moss-designliike Sohossa, roskapussikeot, omituiset teollisuusalueet Williamsburgin laidalla sekä Manhattanin siluetti, päivin ja öin, kaukaa ja läheltä.

Aurinko paistoi ja söin monta burgeria.

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230