Inhoon lenkkareita

Lenkkarit on rumia ja tylsiä. Koska ne ei tunnu sopivan minkään vaatteen kanssa, pakko kulkea koko ajan kumisaappaat jalassa. Muut kengät tuossa kelissä on hulluutta.

(Tarkoitan nyt kaikkia hienoja lenkkareita, ns. sneakers-osastoa, en mitään juoksukenkiä.)

Jotenkin inhoon sitä tapaa, jolla farkun lahje kohtaa lenkkarin. Se ei vaan toimi! Kumpikaan ei tässä kombinaatiossa oo edukseen, ei lenkkari eikä farkku. Kapeneva pillipuntti on mun mielestä tosi kaunis tapa päättää farkun lahje. Jos sen yhdistää lenkkitossuun, koko homma menee hukkaan. Jos taas on rullatut lahkeet (huom. EI käärityt, tässä on vissi ja suuri ero), lenkkari näyttää reppanalta tossukalta eikä kukaan tajua rullatun lahkeen hienoutta. Rullaus pitää yhdistää ballerinaan tai johonkin muuhun söpöön. Ja kun en tunnusta juuri nyt muidenlaisia farkunlahkeita, lenkkareita ei voi kerta kaikkiaan pitää.

Lenkkarit ja hame -yhdistelmästä tulee taas kiusallisella tavalla mieleen 90-luku, popparit, rillipäiset tytöt ja humanistinen tiedekunta. Kääk. Jos taas on shortsit ja lenkkarit, näyttää hullulta urheilijalta tai fillarilähetiltä.

Oon päätynyt siihen tulokseen, että farkunlahje+lenkkari-dilemma liittyy jollain tavalla myös siihen, miksi esim. kaikki Adidaksen tossut näyttää kaupan hyllyllä tosi komeilta mutta jalassa aina kuolettavan tylsiltä. Jotenkin lenkkariraasu hukkuu ja häviää sille yleisnäkymää dominoivalle farkulle. Siksipä en enää osta lenkkareita muuhun kuin kuntoilutarkoituksiin.

Pojat on tässä skenaariossa sitten asia ihan erikseen. Pojilla lenkkarit on aina tosi hyvät.

Ehkä inhoon lenkkareita myös siksi, että ne on ärsyttävän urheilullisia, kasuaaleja, rentoja ja helppoja. Voiko sellainen olla muka tyylikästä?

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230