Safe Dressing!

Sitä se on: turvapukeutumista, totta tosiaan. Kun vyötärön haluaa korkealle, kaulukset ylös, sukkahousut jalkaan ja kassiin varavillatakin. Turvapukeutujalle vaatteet tuovat turvaa. Turvapukeutuja haluaa käpertyä vaatteiden sisään kuin myyrä koloonsa. Vaatteet saavat mielellään peittää huolellisesti kaikki arat ruumiinosat kuten alaselän ja mahan.

Huolellisesti rakennetun vaatekotelon sisään ei käy viima eikä kylmä. Turvapukeutuja inhoaa paljaita ihokaistaleita, paitsi kesähelteellä jolloin turvan tuo lämmin, pehmeä ja suloinen ilmavaippa. Silloin voi pukeutua pelkkään kesäyöhön.

Turvapukeutuja saa vaatteistaan myös symbolista turvaa. Kun vaatteet ovat kotoisat ja tutulta tuntuvat, turva on taattu.

Turvapukeutumisen ilmentymiä ovat myös pitkät kalsarit ja kesälläkin matkalaukkuun pakattavat villasukat. Ja kerrospukeutuminen, se se vasta safe dressingiä onkin. Koskaan ei tule hätä, kun aina voi vähentää tai lisätä kerroksia.

Lapsena turvapukeutujia roikotettiin sukkahousujen vyötäröstä, jotta sukkikset varmasti yltäisivät mahan yli kainaloon.

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230