Unohtakaa sukkahousut!

piiponki_rock

Kuulkaa siskot, unohtakaa jo sukkahousut! Ne hajoavat ja nukkaantuvat aina aivan liian pian, yleensä reikä vilistää jo ennen sukkiksien neitsytmatkaa ja lopputulemana on vain paha mieli ja hukkaan heitetyt rahat. Kun ilman sukkiksiakin pärjää vallan mainiosti! Ja voit olla sitä paitsi paljon tyylikkäämmän näköinenkin!

Sukkisten ohitse kiihdyttää ohituskaistalla tietenkin vanha suosikkini, rakkain vaatekappaleeni ikinä: trikoohousu. Tuo leggingsinäkin tunnettu, 80-luvulta uusiokäyttöön kierrätetty pukine. Tuskin olin niitä itse ehtinyt löytää uudelleen teinivuosieni jälkeen, kun jo ajattelin (viime kesänä ollakseni tarkka), että niin vain se muodin suuri pyörä ahmaisi tämänkin vaatteen kitaansa, nielaisi ja oksensi tsiljoonina kappaleina ympäri tusinatrendikauppoja. Tuskin trikoot olivat ehtineet tullakaan uudestaan muotiin, kun jo teki mieli hylätä ne tylsinä ja ylimonistettuina.

Kunnes sitten löysin trikoiden uudet ulottuvuudet! Ensinnäkin tajusin, että trikoita voi olla yhtä monenlaisia kuin hameita: lyhyitä ja pitkiä, kapeampia ja nilkoista väljempiä, yksivärisiä ja kuviollisia. Toiseksi tajusin, että trikoiden alle sopii sukka kuin sukka ja näky on mitä tyylikkäin! Trikoo-sukka -kombinaatioilla jokainen päivä tuntuu mahtavalta. Siitä vaan testaamaan. Kolmanneksi tajusin trikoiden kätevyyden: talvella ne ovat sukkiksia lämpimämmät ja kesällä viileämmät. Kuumalla voi riisua ensin sukat pois ja sitten rullailla trikoon lahjetta ylemmäs. Mutta yritäpä säätää sukkiksien kuumuusastetta!

Ensimmäiset uusiotrikooni olivat vanhat, ruskeat poikien pitkät kalsarit. Joku fiksu sen huomasinkin ja huuteli perääni Turun yössä klo 4. Siitä viis. Olin löytänyt oman vaatteeni. Sitten poljin saumurilla lisää trikoita (se on muuten helppoa se). Hienoimmat trikooni ovat pitsiä ja maksoivat pari euroa Porin Sokoksen poistomyynnissä. Tosin en tiedä, voiko niitä enää käyttääkään, kun vastaavia on myyty jo kauan muuallakin kuin poistomyynneissä…Nyt haaveilen trikoista, jotka näyttäisivät sukkahousuilta! Joko ompelen ne ihonvärisestä trikoosta tai sitten taion ne mummun vanhoista sukkiksista. Jee – syntyy mahtava ballerinalook!

Liity sinäkin trikoorintamaan ja unohda tylsät, tätimäiset ja vanhanaikaiset sukkahousut. Eläköön trikoot.

piiponki_syaanipiiponki_rymppy

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230