Kuuba – kehittyneen leggings-kulttuurin maa!

Missään en ole nähnyt niin estotonta ja värikästä leggings-kulttuuria kuin Kuubassa! Siellä kaiken ikäiset ja -kokoiset naiset kulkevat piukat trikoot jalassa muotojaan peittelemättä. Trikoiden päälle ei tietenkään viritetä meikäläisittäin hametta. Vain t-paidan helma voi lipattaa hieman trikoon kauluksen päällä.

Onnistuimpa näkemään jopa kokonaisia trikoosettejä: trikoot ja kireä toppi samasta kankaasta. Värivalikoimakin oli aisteja hellivä: kirkkaita sävyjä, parhaimmillaan neonväriä ja raitakuoseja dingo-henkeen. Mustia trikoita en tainnut nähdä yksiäkään. Materiaalit lycramaisen kiiltäviä.

Suomalainen voi tähän tokaista, että trikoo on riskillä ruma. Niinhän se onkin, mutta kuubalaiset sattuvat olemaan jumalaisen kaunista kansaa. Kuubalaisia trikoonaisia on ilo katsella, jopa niitä keski-iän ylittäneitä. Sitä paitsi Kuubassa ihminen voi olla juuri sellainen kuin on. Vartalon muhkuroita ja pömppämahaa ei vahdata silmä kovana niin kuin perä-Pohjolassa.

Ainoaksi ihmetyksen aiheeksi jäi, mistä Kuuban naiset ovat nuo ihanat raitapiiponkinsa ostaneet. Itse en löytänyt leggingsin leggingsiä, en peso- enkä dollarikaupoista. Mieltä jäi kaihertamaan erityisesti se yleisin malli, kelta-mustaraidallinen kiiltävä trikoo. Sellaiset jalassa kelpaisi viipottaa kevään taas koittaessa Helsinginkin katuja pitkin. Ujo suomalainen peittäisi kyllä pyllynsä farkkuminariin. Mutta kuvittelepa farkun ja kelta-raidan yhdistelmää! Mahtavaa!

Viime aikoina kuubalaistyylisiä, kiiltäviä leggingsejä on näkynyt jo suuren maailman catwalkeilla. Kuka uskaltaa ekana Suomessa vetää kiiltotrikoot jalkaan, ilman pyllyn peittävää hametta?

This entry was posted in Blog post. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Liisa Jokinen

    Liisa Jokinen

    Freelance Writer, Street Style Photographer
    email:
    mobile: +1 (415) 802-3230